Ležišče Carbon

Ležišče Carbon je sestavljen iz dveh jeder iz Ecocell pene, ki vam omogočajo mehkejšo ali čvrstejšo podporo.Od širine 140 cm dalje vam omogoča tudi dvojno jedro, ki pomeni, da si vsak od zakoncev lahko po svoje nastvi željeno podporo. Če si eden želi trše, drugi pa mehkejše podlage, jedro ležišča preprosto obrne in si zagotovi ležišče kot mu ustreza.

Vsako jedro je visoko 7 cm in je razdeljeno v 3 cone, ki zagotavljajo različno podporo najpomembnejšim delom  teles: v predelu ramen in hrbta, medenice inledvic ter v predelu nog.

Ležišče Carbon ima tudi snemljivo pralno prevleko v katero so všita karbonska vlakna, ki zmanjšujejo vpliv statične elektrike.

  • Dormeo vam prinesemo v vašo spalnico. Naročeno ležišče vam naši svetovalci pripeljejo na dom in pomagajo namestiti v vašo posteljo.
  • Garancija. Vsa ležišča Dormeo imajo večletno garancijsko dobo.
  • Preizkusna doba. To ležišče lahko preizkušate kar 30 dni! Če z njem iz kateregakoli razloga ne boste zadovoljni, ga lahko v 30 dneh (od dneva nakupa) brez težav vrnete. Povrnili vam bomo vaš denar.

Pri izbiri ležišča bodite pozorni na več stvari:

1. Ali nudi ležišče pravilno oporo telesu in hrbtenici?

Ležišče mora predstavljati najboljšo preventivo pred težavami v hrbtenici: težavami v vratnem, ledvenem ter preostalem delu hrbtenice. Preprečevalo naj bi tudi bolečine v sklepih in sproščalo napetosti iz celega telesa.

Pri izbiri ležišča bodite zato pozorni, da je material v njegovem jedru točkovno elastičen, kar omogoča ergonomsko pravilnejše ležanje ter posledično najboljšo oporo za vaše telo in hrbtenico.

2. Ali se ležišče povsem prilagaja obliki in teži telesa (je anatomsko in ortopedsko)?

Za dober spanec potrebujemo ležišče, ki nas pravilno podpre ter s tem razbremeni telo in hrbtenico točkastih obremenitev. To pomeni, da se ležišče natančno prilagodi vsakemu delčku vašega telesa, kar omogoča daljši in globlji spanec, brez pogostega obračanja in menjavanja spalnega položaja, saj je pritisk enakomerno porazdeljen po vsem telesu.

3. Ali je ležišče antialergijsko (vas ščiti pred pršicami, glivicami in bakterijami)?

Število bolnikov z alergijskimi boleznimi v zadnjih letih nenehno narašča. Ena od najpogostejših povzročiteljev alergij v zaprtih prostorih je brez dvoma hišna pršica. Glavni izvor pršic v stanovanjih so brez dvoma vzmetnice v spalnicah, saj te ponujajo najboljše pogoje za njihovo preživetje in razmnoževanje: toploto, vlago in hrano.

Raziskave so pokazale, da je v povprečno dve leti stari navadni postelji približno dva milijona živih in mrtvih pršic, ki se ob vsakem obratu v postelji spremenijo v neviden oblak prahu. Izbrati morate ležišče, ki vas bo ščitilo pred omenjeno nadlogo in vas varovalo pred alergijami in bakterijami.

4. Ali je ležišče zračno (zagotavlja mikrocirkulacijo – kroženje zraka in toplote)?

Pomembno je, da material v jedru ležišča v največji meri zagotavlja zračno aktivno spalno klimo z učinkovitim uravnavanjem vlage in toplote. To pomeni, da je material, na katerem ležimo, sestavljen iz snovi, ki omogoča maksimalno kroženje zraka ter tako ne zadržuje vlage in ohranja toploto. Na vlažnem in mrzlem ležišču namreč telo porablja dodatno energijo, da ga ogreje, zaradi česar slabše spimo.

5. Ali ima ležišče zaščito pred nabiranjem prahu?

Odločiti se moramo za ležišče, ki nas ščiti pred nabiranjem prahu, ki nastaja zaradi kopičenja statične elektrike. Elektromagnetni smog povzročajo razna telesa, ki sevajo elektromagnetno valovanje: TV-signal, radijski signal, daljnovodi, električne vtičnice. Tekstil, prepleten s karbonskimi vlakni, pa preprečuje prehod elektromagnetnega sevanja skozi blago.

6. Ali je ležišče ekološko (narejeno iz materialov prijaznih za človeka in okolje)?

Z razvojem sodobnih materialov se na žalost povečuje tudi obremenitev okolja ter razvoj raznih substanc, ki lahko škodljivo vplivajo na človekovo počutje. Zato je pri izbiri ležišča pomembno, da ima certifikat o upoštevanju ekoloških standardov. Odločite se za ležišče, ki upošteva ekološke standarde v tekstilni industriji.

7. Ali vam prodajalec nudi večletno garancijo za ležišče (s tem, da garancija velja za jedro ležišča in ne le za prevleko)?

Garancija na jedro ležišča vam zagotavlja, da vam je dobavitelj v primeru kakršnih koli nepravilnosti s samim jedrom ležišča, le-tega dolžan zamenjati. Vedite, da je 10 ali več let zelo dolga doba, zato mora prodajalec imeti zelo močne argumente, da lahko jamči za izdelek toliko časa. To pa seveda priča o vrhunski kakovosti izdelka.

8. Ali ležišče za svojo ceno nudi največ v svojem razredu?

Pred nakupom se dobro pozanimajte, kakšne so prednosti ležišča, ki ga kupujete in ga primerjajte z ostalimi ponudniki ležišč v istem razredu. Opazili boste, da se navidez podobna ležišča tako v prednostih kot v ceni močno razlikujejo glede na prodajalca oziroma blagovno znamko, kar ni nujno vezano na kakovost samega izdelka.

9. Ali lahko ležišče brezplačno vrnete v primeru, da vam ne ustreza?

V nepreglednem izboru na slovenskem trgu se vam lahko hitro zgodi, da kupite ležišče, ki vam ne bo zagotavljalo tistega udobja, ki ste ga od njega pričakovali. Zato je pri nakupu še kako pomembno, da vam prodajalec omogoči brezplačen preizkus ležišča. To pomeni, da lahko ležišče več dni uporabljate ter da ga v primeru, če vam ne ustreza, brez stroškov in pojasnil vrnete nazaj.

10. Ali vam prodajalec zagotavlja celoten servis – pomoč in svetovanje?

Prava izbira, problemi z dostavo, način plačila, morebitno vračilo izdelka …vse to se lahko spremeni v pravo nočno moro pri nakupovanju ležišča, če nimate na razpolago ustreznega servisa ob nakupu ležišča.

Kupujte tam, kjer vam prodajalec poleg samega izdelka nudi ustrezen servis: enostavno naročanje izdelka, način plačila po meri stranke, osebna dostava, garancija, možnost vračila ter različne ponakupne dejavnosti, kot sta pomoč in svetovanje.

Ležišče Aloe Vera

Vstopite v svet negovalnega spanca in se prepustite razvajanju na novem ležišču Aloe Vera, ki vam nudi popolno prilagodljivost in optimalno zaščito hrbtenice med spanjem.
Aloe Vera ležišče, ki je visoko 16 cm, odlikuje čvrsta sestava, ki daje vaši hrbtenici zanesljivo oporo in lajša bolečine ter 2 cm nežna prevleka z dodatkom aloe vere, za blagodejen občutek, ki pomiri vašo kožo in vas popelje v miren spanec. Zgornja prevleka je iz 64% bombaža, 35% poliestra in 1% karbonskih vlaken.
>>Preberite več

Ležišče iz penastih vzmeti

Vzmetnica je najpomembnejši del našega pohištva. Kakovostna vzmetnica s prožnimi vzmetmi je garancija za trden, globok in sproščujoč spanec, ki vrača energijo in pomladi obraz. Penaste vzmeti so najnovejša pridobitev na področju proizvodnje vzmetnic, saj bodo dokončno zamenjale neprijetno kovino, ki je stoletja povzročala slab spanec.
>>Preberite več

Ležišče Futon Air Silver

Praktično ležišče Futon Air Silver ima vse lastnosti vrhunskih ležišč Dormeo, poleg tega pa ga odlikuje še izjemna praktičnost, saj se ležišče prepogiba in ga tako lahko zložimo v 3 dele. Kljub temu, da je ležišče na nek način »zložljivo«, nudi podporo v vratu, hrbtenici in bokih. Tako telo na ležišču Futon vedno počiva v udobnem in sproščenem položaju.
>>Preberite več

Ležišče 2+12 Silver Plus

Ležišče Memory 2+12 Silver Plus je oblikovano v 3 podporne cone, po trdoti pa spada med srednje trda ležišča. Naraven položaj telesa na tem ležišču, zagotavlja plast Ecocella in prilagodljive spominske pene. Prevleka ležišča je obogatena s srebrnimi vlakni, ki imajo pozitivne učinke na zdravje. 3-conska podpora nudi enakomerno porazdelitev teže telesa na ležišču, saj prva cona, kjer počivajo glava in ramena nudi mehkejšo oporo, sredinska cona podpira trup in je zato ta del ležišča trši, ter tretja cona, ki zajema področje nog in je tu prav tako mehkejše ležišče.
>>Preberite več

Ležišče iMemory Silver

Z ležiščem iMemory Silver se boste rešili vprašanja ali je boljše trše ali mehkejše ležišče, saj ima možnost obračljivega jedra, kar pomeni, da je na eni strani mehko in na drugi trdo. Tako lahko z enostavnim obračanjem ležišče spreminjate trdoto ležišče in ga prilagodite svojim potrebam.
>>Preberite več

Ležišče za otroke

Otroško ležišče Baby je inovativno, praktično ležišče, ki sledi otrokovemu razvoju, ki v prvih mesecih razvoja potrebuje trše ležišče, v kasnejših mesecih pa mehkejše ležišče. Ležišče Baby Pedic vam to omogoča, saj ima dvodelno jedro, ki omogoča na eni strani trše in na drugi strani mehkejše ležišče. Dojenčki v prvih mesecih potrebujejo trdno spalno podlago, saj se med spanjem na trebuhu še ne morejo premikati sami. Trdna podlaga preprečuje, da bi se jim obraz pogreznil v ležišče in jim tako omogoča nemoteno dihanje in lažje dvigovanje glave. >>Preberite več

Ležišče Roll up

Najbolj praktično ležišče, ki vam ga ponujamo je ležišče Roll up, ki vam lahko služi kot dodatno ležišče ali kot nadvložek vašemu ležišču ali ležišču na vikendu, prikolici ali apartmaju,  ko si ne želite spati na starem, dotrajanem ležišču. >>Preberite več

Katero ležišče izbrati?

Spanje je pomembno za zdravje in na sploh za naše počutje, zato je nujno, da je vaša izbira ležišča prava. Preverite prednosti Dormeo ležišč in se odločite za najboljšega in tistega, ki vam najbolje ustreza.

Pri Dormeu lahko izbirate med različnimi vrstami ležišč, vsako od teh pa poleg vseh potrebnih standardov in dodatnih prednosti zadovolji tudi specifične želje vsakega posameznika.

>>Preberite več