Ležišče potrebuje posebno skrb

Ali ste vedeli, da tudi vaše ležišče potrebuje posebno skrb? Obstajajo namreč določene zakonitosti, s katerimi lahko iz svojega ležišča potegnete kar največ pozitivnih lastnosti. Vsekakor jih je dobro poznati.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri ležišča?

1. Pravilna namestitev

Prepričajte se, da sta vaše ležišče in podlaga pravilno nameščena. Nepravilna namestitev lahko namreč poškoduje vaše ležišče. Če ste v skrbeh, da sami ne znate pravilno namestiti ležišča in podlage, prosite svetovalce za nasvet.

2. Obračajte položaj ležišča

Vsake toliko časa, predvsem pa v prvih 6 mesecih uporabe, menjajte (obračajte) položaj ležišča: glava in noge. Pri Dormeu priporočamo tudi pokončno postavitev ležišča, saj se tako struktura in polnilo optimalno stabilizirata.

3. Uporabljajte zaščitne nadvložke

Kvaliteten in pralen nadvložek je odlična rešitev, da boste zagotovili popolno higieno in podaljšali življenjsko dobo svojemu ležišču. Nadvložek je odlično sredstvo za zaščito pred nečistočami. Priporočamo posteljne nadvložke Dormeo.

4. Poskrbite za zračnost

Priporočljivo je, da vsak teden dobro prezračite sobo in izpostavite ležišče svežemu zraku. Med zračenjem odstranite tudi posteljnino. S tem boste preprečili, da bi se vlaga zadrževala v ležišču in tako bo onemogočeno razvijanje neprijetnih vonjav ali celo plesni.

Več …