Spominska pena: izjemen občutek pri ležanju

Spominska pena – astronavtsko odkritje, ki je v 80. letih prispevalo k razvoju tehnologije izdelave ležišč. Zaradi svojih pozitivnih učinkov pri blaženju gravitacijskih sil so spominsko peno najprej začeli uporabljati v medicini z namenom preprečevanja in lajšanja pritiska na rane in bolečine v hrbtenici. Danes pa jo uporabljamo predvsem v želji po izboljšanju spanja in kvalitete življenja ljudi.

Material, ki daje občutek breztežnosti in lebdenja ter hkrati pomaga pri lajšanju alergij in odpravljanju problemov z dihanjem, na voljo tudi v Sloveniji.

Neprimeren položaj telesa med spanjem je lahko vzrok za slabo počutje čez dan in bolečine v hrbtenici. Zakaj bi se moralo vaše telo prilagajati (pre)trdi postelji? Izberite si posteljo in vzglavnik, ki se bosta prilagajala vam, ne glede na položaj telesa med spanjem.

Ležišče z jedrom iz spominske pene se popolnoma prilagaja obliki telesa in njegovi temperaturi ter sprošča napetosti. Zato je še posebej primerno za ljudi z bolečinami v križu, vratu, bokih… Blagodejno vpliva na nosečnice ter vse, ki imajo probleme s spanjem in se ponoči premetavajo v postelji.

Izvor spominske pene – NASA

V zgodnjih 70-ih letih je NASIN raziskovalni center zasnoval material, ki naj bi astronavte zaščitil pred gravitacijskimi silami med vzletanjem. Ključ njihovega uspeha je bil visokotehnološki material –viskoelastična spominska pena, ki se je lahko prilagodila obliki vsakega posameznika ter se po končanem pritisku vrnila v svojo prejšnjo obliko.
Več …